INFO KEEPERSBATTLE

Keepersbattles zijn erg in trek onder de jeugdkeepers en -keepsters. Anders dan bij reguliere keepersdagen, waarbij het accent ligt op de training, wordt tijdens de battledagen, in teams van 2 tot 3 keep(st)ers, een hele dag gestreden tegen andere battleteams uit de regio of elders uit Nederland om vele mooie keepersprijzen.
Keepers en keepsters in de leeftijdscategorieën O9 tot en met O19, prestatief of recreatief, kunnen deelnemen aan de keepersbattle. In de desbetreffende leeftijdscategorieën kunnen zij zich tijdens een geheel verzorgde dag uitleven in de onderlinge battles die garant staan voor vele reddingen maar ook de nodige doelpunten! Tijdens de keepersbattle ontvangen de deelnemers voldoende drinken en een gezonde lunch. Niemand gaat met lege handen naar huis. Daarnaast doen de deelnemers GRATIS mee aan de keepersloterij en ontvangen zij aan het eind van de dag een herinneringsmedaille.
De battles (combiwedstrijdjes van keepersoorlog en duel 1 tegen 1) zijn niet alleen spectaculair voor de keep(st)ers wegens de vele reddingen maar zeer zeker ook voor de toeschouwers. Op het kleine speelveldje (battlefield), waarbij de doelen op korte afstand van elkaar staan, zullen de keep(st)ers al hun voetbal- en keeperskills moeten aanwenden om tot scoren te komen en of om tegendoelpunten te voorkomen. Vanzelfsprekend zorgt het wedstrijdelement daarbij tot op het laatst voor de concentratie, de gezonde spanning maar bovenal volop spelplezier.
Keepster Fiene (SV Bedum, Keepersschool Groningen) in aktie tijdens een batttle
Winnende teams battle KVV Losser 2017 ‘The Dutch Goalkeeperacademy’ uit Zwolle
Een prijswinnaar van de GRATIS keepersloterij met de wedstrijdhandschoenen van Nick Hengelman (keeper FC Twente)
Terug naar de hoofdpagina