DE KEEPERSBATTLE

KEEPERSBATTLE
Een keepersbattle is een jeugdkeepersdag. Anders dan bij de traditionele jeugdkeepersdagen staan dan niet de keeperstrainingen centraal, maar kunnen de keep(st)ers zich een hele dag tegen leeftijdsgenoten uitleven in ‘battles’ oftewel spectaculaire combinatiewedstrijden van ‘keepersoorlog (shoot and save) en duel 1 tegen 1’. Dat betekent een hele dag  fanatiek bezig zijn, volop keepersactie, vele mooie keepersprijzen en bovenal erg veel spelplezier. De keepersbattle is een geheel verzorgde dag inclusief lunch, drinken, GRATIS keepersloterij en naast de winkans op vele mooie keepersprijzen tevens een herinneringsmedaille!

‘Keepersoorlog’ en ‘Duel 1 tegen 1’ zijn de meest favoriete spelonderdelen van iedere keep(st)er !!!

DE BATTLE
Een battle is een wedstrijd van 7 tot 8 minuten tussen twee teams van keep(st)ers uit dezelfde leeftijdscategorie. Op een klein veldje van 12 bij  10 meter proberen de ‘battleteams’ door middel van een schot, een worp, volley of dropkick zo vaak mogelijk bij elkaar te scoren. Het team dat de meeste doelpunten scoort wint maar de kneep zit em in het aantal reddingen. En die zijn spectaculair omdat de keep(st)ers in de battles alles uit de kast halen om hun tegenstand(st)ers van het scoren af te houden ! Doelpunten leveren de nodige punten op maar ook ‘fair play’ in de battle. Onze scheidsrechters houden de spelregels nauwlettend in de gaten.

Opzet battletoernooi

LEEFTIJDSCATEGORIËN
Keep(st)ers in de KNVB-categoriën O9, O11, O13 en O15 kunnen zich inschrijven voor de battle.

SAMENSTELLING BATTLETEAMS
Keep(st)ers mogen zelf een ‘battleteam’ samenstellen. Een team mag uit minimaal 2 (twee) en maximaal 3 (drie) keep(st)ers uit dezelfde leeftijdscategorie plus een coach / begeleider. Lukt het niet om zelf een battleteam samen te stellen dan is individuele inschrijving ook mogelijk. De organisatie (keepersschool) kan dan bemiddelen bij het zoeken van één of twee teamgenoten.

PRIJZEN
Voor de drie beste teams in iedere leeftijdscategorie (O9 t/m )15) zijn er mooie prijzen beschikbaar. De sportiefste teams gaan met een fair-play-bokaal naar huis. Daarnaast is er nog een wisseltrofee te verdienen voor clubteams en zal de beste keep(st)er van het toernooi worden gekozen. Niemand gaat met lege handen naar huis. Zo is er ook nog de GRATIS keepers-loterij en ontvangen alle deelnemers na afloop een herinneringsmedaille.

SPEEL JE IN DE KIJKER
Onze keepersbattles worden regelmatig bezocht door keep(st)ers uit het betaalde voetbal en scouts van betaald voetbal organisaties.
Tijdens de laatste keepersbattles waren o.a. BVO doelman Renze Fij (Heracles Almelo / FC Dordrecht) en BVO keepster Marieke Ubachs (FC Twente dames 1, Ajax 1) aanwezig en vielen een aantal keep(st)ers in positieve zin op bij de scouts van enkele BVO’s. Deze keep(st)ers werden uitgenodigd voor stagetrainingen en zijn op dit moment nog in afwachting van een definitieve selectie.

BVO Keep(st)ers Renze Fij en Marieke Ubachs met de winnaars van de loterij

BATTLEKORTING
Tijdens de keepersbattle zal de firma Goaliesports aanwezig zijn met een stand. Voor alle deelnemers aan de battle geldt op die dag dan een speciale battlekorting van 25% op keepershandschoenen en keeperskleding. Meer info over goaliesports en de handschoenen www.goaliesports.nl

Demotraining FC Twente-academy o.l.v. Roy Elferink 2017